Randonnée Le Somail - Le Somail
[wanlesomail]


Leisure - Sports -  Mountain walks - Snow-shoe walks - Hiking - Walking
Randonnée Le Somail

Randonnée Le Somail - Le Somail

Randonnée Le Somail - Le Somail


Randonnée Le Somail - Le Somail

Randonnée Le Somail - Le Somail
 
Randonnée Le Somail - Le Somail

Een mooie bewegwijzerde rondwandeling in en rondom Le Somail, die u langs alle bezienswaardigheden voert...
Le Somail is een groot gehucht, dat dankzij het Canal du Midi bestaat. Dit haventje was aangelegd als halte voor de handel en genoot direkt van een grote welvaart. Vandaag de dag is het een van de mooiste plekjes van het Canal du Midi, met la Chapelle, le Pont, la Maison d'éclusier en veel animatie doordat het vele kunstenaars heeft geinspireerd en aangetrokken.
Randonnée Le Somail - Le Somail
Ons was verteld dat wij de mooie stenen brug over het Canal du Midi in Le Somail moesten gaan zien. En het was niets te veel gezegd toen we de oevers bereikten richting naar de aanleg plaats van Le Somail, een wonderschone plek... Hier stopt alles ineens, alles komt tot stilstand bij aankomst alsof het Canal du Midi ons onmiddellijk hypnotiseert met haar ritme, kalmte en rust.
  Het plaatsje ligt er nog steeds rustig bij sinds de bouw ca. 300 jaar geleden, tegelijkertijd met het Canal du Midi. Op dat moment diende het als een 'tussenhalte ", een onvermijdelijke stop op de lange en vermoeiende reis van de dag. Het bood onderdak aan alle reizigers, de stenen brug en een kapel dateren nog uit dezelfde tijd.

Het gehucht heeft al een aantal bezoekers op deze vroege lentedag, allemaal in dezelfde gemoedstoestand als die van het kanaal, dat van het gekabbel van de rivier door de boten in het water en de bootjes gecharterd door de eerste toeristen, die van de wandelingen langs de jaagpaden. Mooie terrassen nodigen ons uit voor een contemplatief moment door te brengen en te ontspannen.

"Het is prachtig hier", zei de heer met een hoed die al meer dan een uur op de brug zat. Een gelukkige inwoner van deze plaats zonder stress, zijn glimlach zegt veel over de voordelen van deze heerlijke sfeer.

We ontdekken de ongelooflijke shop voor oude boeken en slenteren langs het kanaal. We voelen ons heel heerlijk, alsof we op een eiland leven, hebben het ritme geabsorbeerd en dwalen tot in de late avond genietend van de zwoele lucht.

Het ijshuis: gebouwd na 1684, werd gebruikt om in de winter grote blokken ijs afkomstig van de Montagne Noire op te slaan tot aan de zomer.

Le pont en dos d'âne: deze brug genaamd "de Riquet" of "du Somail" is opmerkelijk vanwege zijn 'mand' gewelf, kenmerkend uit deze tijd ten tijde van de inhuldiging van het Canal du Midi.

La Chapelle: gebouwd tussen 1684 en 1693 en werd uitgebreid in 1842. Het was geschikt voor de 180 bewoners van Somail, de bazen en bemanningen die gestationeerd waren in de haven en de bewoners van het omliggende platteland. Op dit moment wordt er nog elke vrijdag een mis opgedragen.


Gesproken talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels
Randonnée Le Somail - Le Somail

Randonnée Le Somail - Le Somail

Randonnée Le Somail - Le Somail

Randonnée Le Somail - Le Somail

Randonnée Le Somail - Le Somail

Randonnée Le Somail - Le Somail
  Kenmerken:  
  a
- Afstand
- 8,1 km
a
- Min. Hooogte
- 20 meter
a
- Vertrek
- Rue Paul Riquet
- Le Somail
  a
- Type
- Lus
a - Max. Hoogte
- 30 meter
a
- Hoogteverschil
- 30 meter
  a
- Tijdsduur
- 3.00 uur
a
- Gemarkeerd
- Ja
a
- IGN verwijzing
- 2545OT
  a
- Moeilijkheid
- Makkelijk
a
- Coordinaten
- 43.25880,
2.88855
a
- Download GPS Track
  a

  Map

- Click to enlarge
 
Opening Randonnée Le Somail - Le Somail:

- 01 januari t/m 31 december    
Aude Tourisme Qualité Tourisme Minervois La Région Occitanie/Pyrénées-Méditerranée Pays Touristiques de Corbières en Minervois
 

Le Somail

Le Somail

Le Musée du Château de Ventenac

Le Musée du Château de Ventenac

Le Moulin de l'Oulibo - L’Odyssée de l’Olivier
Le Moulin de l'Oulibo - L’Odyssée de l’Olivier

Le Moulin de l'Oulibo - L’Odyssée de l’OlivierMinervois

A.O.P. Minervois
 
De Minervois ligt ten noorden van Corbières in de Languedoc, met als natuurlijke grens de vallei d'Aude. Vanuit deze vallei loopt het terrein in noordelijke richting trapsgewijs omhoog, de uitlopers van Montagne Noire in. Het hoogteverschil tussen de hoogste districtsheuvels en de valleivloer varieert van 560 meter in het oosten tot ruim 800 meter in het westen. De bodem van de Minervois is gevarieerd van aard. In de vlakte treft men de vruchtbaarste, kleihoudende gronden aan, dikwijls met grote ronde keien bezaaid. Hoger in de heuvels komen vooral kiezel en kalk voor, met af en toe ook leisteen. Beide gronden leveren goede wijn. Veel zon en regelmatig regen. Het centrum van de streek omvat de steenachtige terrassen van Argent Double, de Balcon de l'Aude met hun bruine mergel en de grote wijnbouwgemeente Laure. Hiertoe behoort ook het heuvelgebied Petite Causse met de beroemde wijnstad La Livinière Samen met de vijf buurgemeenten Siran, Fauzan, Azillanet, Félines Minervois en Cesseras werd La Livinière in 1999 de eerste officieel erkende cru van de Minervois..


Vin de Pays d’Oc,
Vin de Pays de l’Aude

Vin de Pays d’Oc, Vin de Pays de l’Aude

De Pays d’Oc is een wijnstreek die een viertal departementen omvat (Pyrenées Orientales, Aude, Hérault, Gard) en waar – zoals wij weten - uitstekende wijnen worden geproduceerd. Een Vin de Pays d’Oc is een wijn uit het genoemde gebied die aan de strenge lokale eisen van de Franse wijnwet moet voldoen en die zich vaak kan meten met een willekeurige A.O.P. wijn uit dit gebied. De Languedoc dankt haar naam aan de taal die hier eens werd gesproken. In de 13e eeuw spraken beambten van de koning voor het eerst over het land waar men oc zegt in plaats van oui. Door vermenging van het Gallisch en het Latijn ontstonden hier 2 afgeleiden van het Gallo Romaans: de Langue d’Oc en het Occitaans. De liederlijk klinkende Langue d’Oc was de taal der troubadours. De hertogen en edelen omringden zich met deze dichterlijke lieden en lieten zich amuseren met de vele vleiende verzen die meestal in het teken stonden van begeerde minnaressen. Deze verzen en liederen werden uiteraard geïnspireerd door de prachtige wijnen die deze regio voortbrengt...

 
  Randonnée Le Somail
 
Recreatie - Sporten - Wandelen - Hiken - Bergbeklimmen - Sneeuwwandelen
 
Vertrek:
Rue Paul Riquet
11120 Le Somail

Tel. +33 4.68.93.61.55
Fax +33 4.68.93.30.17
 
Email -
mairie-saint-nazaire-aude@wanadoo.fr

Website -
www.mairie-saintnazaire-aude.fr

L'Ô à la Bouche

L'Ô à la Bouche - Le SomailL'Ô à la Bouche is gelegen aan het Canal du Midi in het kleine dorpje Le Somail, ongeveer 15 minuten van Narbonne. Het restaurant heeft een aantal tafels direct aan het kanaal op een zeer schilderachtige plek. L'Ô à la Bouche biedt een aantal interessante menu's in verschillende prijsklassen. Het Canal du Midi en het dorp bieden een zeer mooie wandeling voor en na de maaltijd....


Restaurant
La Distillerie

Restaurant La Distillerie - Saint Marcel sur AudeRestaurant La Distillerie in Saint Marcel sur Aude opende haar deuren in oktober 2008. Chef Mr Ratabouil en zijn team biedt traditionele en creatieve menu's bereidt met louter verse ingrediënten. Restaurant La Distillerie nodigt u uit om haar keur aan suggesties te ontdekken gedurende het gehele jaar. U zult ook verheugd zijn om de verschillende soorten vis en vlees bereidt in een oven op houtskool te ervaren. Een goede selectie van regionale wijnen wordt gepresenteerd voor een volledige ondersteuning van uw gerechten.


Le Comptoir Nature

Le Comptoir Nature - Le Somail

Guest Rooms - Bed & Breakfast - Gîtes - Chambres d'hôtes

Wij heten u welkom in onze eetkamer (voormalig bewakershuis van het Canal du Midi) of op ons zonnige en schaduwrijk terras, of op het platform aan de rand van het Canal du Midi, voor uw diner of lunch, iedere dag van de week. Onze menu is een selectie van representatieve producten en zal de traditie van de cultuur weergeven, zoals van de landbouw en het koken van onze regio. Deze producten hebben we zorgvuldig geselecteerd bij kleine ambachtelijke producenten uit de omgeving van de Minervois streek, waarbij vakmanschap en smaak gegarandeerd zijn. Wij vertegenwoordigen "de natuur", dat betekent zo eenvoudig mogelijk, met zeer weinig interventie van onze kant om u de echtheid van hun originele smaken te laten ervaren. Sommigen zijn met het label "Aude Pays Cathare", anderen zijn gelabeld met "Aude Saveurs Gourmandes"en nog weer anderen door ons eigen onderzoek en enthousiasme, we hopen dat u deze met ons zult delen....


Café du Port

Café du Port - ParazaHet "Café du Port" is een "Slow Food" Bistro. Het is dagelijks geopend tijdens het seizoen (voorjaar tot oktober). Onze "Cuisine du Marché" is Mediterraans. In onze gerechten gebruiken we de beste en meest verse regionale en seizoensgebonden producten. Al ons eten is vers bereid. Elk gerecht wordt op bestelling gemaakt. We bieden geavanceerde en gemakkelijk wijnen van de regio: Minervois, Corbières, Languedoc. Wij streven naar het aanbieden van goede maaltijden met een subtiele smaak en aangename geuren van de "terroir", mooi gepresenteerd in een omgeving die het zuiden zo kenmerkt...


La Cascade de Moussan

La Cascade de Moussan - MoussanLa Cascade de Moussan heet u welkom in het departement Aude. Ons restaurant ligt op 4 km van Saint Marcel en 7 km van Narbonne. Wij nodigen u uit om op het terras plaats te nemen en te genieten van het uitzicht over het park, de vijver met haar vissen. In een mooi groen en rustig kader kunt u alle tijd nemen om van een maaltijd te genieten. We bieden plaats aan maximaal 200 gasten (op reservatie). Onze eetzaal is geschikt voor maximaal 70 personen. We hebben ook een ontvangsruimtevoor 85 personen. Wij ontvangen u in een modern en trendy atmosfeer. Onze chef-kok bereidt gerechten uit de traditionele Franse keuken. Onze lunch is 13 €. Daarnaast bieden wij pizza's die u ook kunt meenemen...


Auberge du Somail

Auberge du Somail - Saint-Nazaire-d'AudeAuberge du Somail, ideaal gelegen aan de waterkant van Canal du Midi, met uitzicht op de typische brug van Somail en onder de genereuze schaduw van de platanen ... een perfecte setting om te loungen op het terras tijdens het kijken naar de watersporters op het Canal du Midi! Het decor "Bistro" geeft de kwaliteit van de keuken aan, er wordt alleen gewerkt met verse lokale producten net zoals de serene sfeer op deze plek. Op het menu: gazpacho met seizoensgebonden groenten, inktvis met peterselie, pesto garnalen en huisgemaakte Foie Gras. Le Somail is ongetwijfeld het meest schilderachtige dorpje langs het traject van het Canal du Midi. In dit 18de-eeuwse gehucht met zijn boogbrug, staan oude stenen huisjes, met op de kaaien terrasjes vol fleurige restaurants, kunstgalerijen en een drijvende kruidenierszaak waar de postboten, die in 4 dagen van Agde naar Toulouse voerden, hun halte hadden. De reizigers gebruikten deze haltes om van de ene stad naar de andere te reizen, een veel comfortabelere manier dan een reis over land. Bij elke sluis moesten zij wel overstappen op een andere boot. Beladen als muilezels moesten ze trap op en trap af...


Beoordelingen
Categorieën
Talen
Dutch English
Categorie Info
Andere items
Deel item
Delen via E-Mail Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Google Buzz Delen op Digg
Snelzoeken
 
Item:

Item:


Gebruik sleutelwoorden om het item te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Copyright © 2014 Ode aan Aude Powered by Arends Web Design