Carcassonne, Le Pont Vieux
[carpontvieux]

Carcassonne, le Pont Vieux
Wapen van Carcassonne   Carcassonne,
Le Pont Vieux
 
Le Pont Vieux (De oude brug) uit het begin van de 14de eeuw heeft de vroegere stroomopwaarts gelegen brug uit het feodale tijdperk vervangen en is gebouwd op de plaats waar de brug uit de Romeinse periode lag.

In 1315 is begonnen met de bouw van de Pont Vieux. De bouw heeft tot omstreeks 1320 geduurd. De bouwkosten werden betaald met een speciale belastingheffing. 

Carcassonne, Le Pont Vieux
 
De twaalf brugbogen hebben niet dezelfde doorsnede en hun lengte varieert van 10 tot 14 meter. Daaruit valt af te lezen dat de brug boog voor boog is gebouwd, afhankelijk van de beschikbare financiële middelen. “De brug bestond uit twee delen, met in het midden een stenen boog en aan het begin en het einde een neus”. De middenboog vormde tevens de grens tussen de Cité en de benedenstad. Precies op die plek werden de vredesverdragen getekend die een einde moesten maken aan de onderlinge twisten waar de bewoners van beide stadsdelen van Carcassonne vaak onder hebben geleden. De brug ziet er nu nog hetzelfde uit als in 1820. Ze was toentertijd voorzien van vrij kleine borstweringen en aan beide kanten waren sierlijke stoepjes gelegd. Het is bekend dat de twee brugbogen die in 1436 in elkaar stortten, hersteld zijn. In 1559 en ook nadien zijn er verschillende veranderingen aangebracht zonder dat het oorspronkelijke karakter van de brug werd aangetast. De restauratie van 1820 heeft de oorspronkelijke vorm van de brug het sterkst aangetast”.
 
 
 
Aan het begin van de brug is de Chapelle Notre-Dame de la Santé het enige overblijfsel van het oudste hospitaal van de stad.
“Op de linkeroever stond oorspronkelijk een enorm groot bruggenhoofd dat de brug moest beschermen en ongeveer even groot was als de hele huidige wijk.

Aan de kant van de Cité stond het in verbinding met het fort door middel van een aantal courtines die aan de zijkant waren aangebracht”

In 1999 is dankzij een gezamenlijke opdracht van het stadsbestuur van Carcassonne en de hoofdarchitect van de Franse Monumentendienst in overleg met de centrale overheid een onderzoek uitgevoerd dat geleid heeft tot een restauratieproject voor de oostelijke zijde van de Pont Vieux en het begin van de rue Trivalle. De helling is in zijn oorspronkelijke vorm teruggebracht en kijkt nu uit op de prachtige façade van de vroegere werkplaats, in 1696 tot koninklijke werkplaats verheven, waar lakenstof werd vervaardigd.

Op de oevers van de Aude heeft men een mooi uitzicht op de Cité

De dertiende boog aan de oostkant van de brug is nu weer zichtbaar en de helling richting rue de la Barbacane en rue Trivalle is geëgaliseerd en geplaveid. Hetzelfde is gebeurd met de open ruimte, gelegen tussen de voorkant van de gebouwen en de stadstuin Pierre et Maria Sire, waar nu een met platanen beplante esplanade is gekomen die als parking wordt gebruikt. “Aan het begin van de brug is de Chapelle Notre-Dame de la Santé het enige overblijfsel van het oudste hospitaal van de stad. Hoewel de buitenkant is gerestaureerd en er binnen veel is veranderd, is het een mooi voorbeeld van de architectuur uit de 15de eeuw”

Ieder jaar met "Le quatorse Juilet" (14 juli), de Nationale feestdag in Frankrijk wordt er 's avonds een groots vuurwek afgestoken vanuit de Cité, u heeft dan staand op "le vieux pont" of zittend op de oevers van de Aude een prachtig uitzicht!

Ieder jaar met "Le Quatorze Juillet" (14 juli), de Nationale feestdag in Frankrijk wordt er 's avonds een groots vuurwek afgestoken vanuit de Cité, u heeft dan staand op "le vieux pont" of zittend op de oevers van de Aude een prachtig uitzicht!
Denk niet niet dat u de enige bent, ieder jaar trekt dit grootse vuurwerk wel tegen de honderdduizend bezoekers!!

J.P. Cros-Mayrevieille – Les monuments de Carcassonne
La Cité de Carcassonne – History and description by Joseph Poux
René Descadeillas – Carcassonne – Editions SAEP Colmar-Ingersheim
 
Hotel Montmorency

Hotel Montmorency - Carcassonne, la CitéHet Hôtel Montmorency heeft een ideale ligging aan de voet van de stadsmuren en tegenover de ingang van de middeleeuwse stad van Carcassonne. Het combineert het middeleeuwse karakter met het hedendaags comfort van nu. Het hotel is charmant en gezellig met 20 individueel goed ingerichte kamers, die allemaal van alle gemakken zijn voorzien. Ontspan in de groene tuinen van het hotel waar u tevens het verwarmde zwembad en jacuzzi vindt...


Hôtel l'Octroi

Hôtel l'Octroi - CarcassonneKom en ontdek onze sfeervol, moderne hotel gelegen aan de voet van de middeleeuwse citadel van Carcassonne, een stad vol geschiedenis. Dit monument wat een feodaal verleden heeft, is geclassificeerd als een UNESCO World Heritage plaats. Geniet van een heerlijke vakantie in dit elegante designhotel. De 19 kamers zijn voorzien van airconditioning, tv en telefoon. Eigen parkeergelegenheid beschikbaar. Spa, zwembad en stoombad op slechts 200 meter afstand. Gemakkelijk te bereiken vanaf afrit 24 van de snelweg volgt u de borden 'centre ville' (centrum)...


Hôtel Restaurant
Les Trois Couronnes

Hôtel Restaurant Les Trois Couronnes - CarcassonneHet hotel Les Trois Couronnes in Carcassonne, ligt pal tegenover de Remparts van de middeleeuwse stad. Een bevoorrechte ligging, aan de oever van de rivier de "Aude" Op 10 minuten loopafstand van de Cité beschikt Hotel des Trois Couronnes over 70 kamers; 25 standaard kamers op een binnenplaats, voorzien van badkamer, haardroger, toilet, satelliet TV, n, minibar, rookvrije kamers, WIFI, overdekt zwembad, wasserij op aanvraag ... 44 Panorama kamers met balkon en uitzicht op de middeleeuwse stad, voorzien van een badkamer, haardroger, toilet, satelliet TV, n, minibar, rookvrije kamers, WIFI, overdekt zwembad, wasserij op aanvraag... De junior suite is luxe ingericht met moderne meubels, flat screen tv, douche, bad en met uitzicht over de stad van Carcassonne...


Beoordelingen
Categorieën
Talen
Dutch English
Categorie Info
Andere items
Deel item
Delen via E-Mail Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Google Buzz Delen op Digg
Snelzoeken
 
Item:

Item:


Gebruik sleutelwoorden om het item te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Copyright © 2014 Ode aan Aude Powered by Arends Web Design