Camping Le Val de Cesse ***
[camvaldecess]

Camping Le Val de Cesse ***

In winkelmandje

Datum toegevoegd: maandag, 22 december 2014

van Kim Nelissen

Rustige camping voor hen die geen andere Nederlanders of georganiseerde drukte, maar wel (vlak naast de camping) 'Franse' gezelligheid zoeken) met zwembad, eenvoudige kantine en door struikjes gemarkeerde plaatsen; sanitair voldoende. Goed afgesloten met hek en bewaking. Veel plekken met schaduw. Mooie, interessante omgeving. Kleine dorp Mirepeisset met winkeltje en restaurant op een paar honderd meter; Bize-Minervois met meer winkels en apotheek op 3 km. Daar is ook een 'historisch' treintje naar Narbonne (alleen voor toeristen).
Materieel feitje: de ALDI op plm. 3 km, richting Narbonne.

Meerwaarde ligt erin dat pal ernaast de opgestuwde Cesse (langzaam stromend, dus ongevaarlijk voor kleintjes) met gezellige strandjes en enorme lig- en speelweiden onder bomen met speeltoestellen voor kinderen; echt een gezellige ontmoetingsplaats voor picknickende families uit de omgeving (zigeunerfamilies, omaatjes, kleinkinderen, grotere kinderen - weinig of geen Nederlanders ook daar.

Het landschap: wijngaarden, Canal du Midi + aftakking daarvan, heel mooie fietstochtjes langs dit kanaal! Alles nog vlak, dus fietsbaar voor iedereen, maarrr: op 3 km afstand de prachtige heuvels van de Minervois, schitterend vooral ook richting St-Chinian-Cessenon (daar is trouwens ook een mooie camping aan de zwembare Orb!).

Waardering: 5 van 5 sterren! [5 van 5 sterren!]

Beoordeling schrijven Terug
Categorieën
Talen
Dutch English
Categorie Info
Andere items
Deel item
Delen via E-Mail Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Google Buzz Delen op Digg
Snelzoeken
 
Item:

Item:


Gebruik sleutelwoorden om het item te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Copyright © 2014 Ode aan Aude Powered by Arends Web Design