Alain Cavaillès - Magrie
[wijnalaincav]


A.O.C. LimouxA.O.C. Limoux
Alain Cavaillès

Alain Cavaillès - Magrie

Alain Cavaillès - Magrie

Alain Cavaillès - Magrie

Alain Cavaillès - Magrie

Alain Cavaillès - Magrie


Alain Cavaillès - Magrie
Alain Cavaillès - Magrie

In het dorpje Magrie, in de appellation Limoux, werkt Alain Cavaillès intensief en liefdevol aan zijn biologische wijnen. Hij vestigde zich in de streek van zijn voorouders om zijn droom van wijnbouwer waar te maken.

Op 17 percelen verbouwt hij zeven druivensoorten: Mauzac, Chardonnay, Chenin, Pinot, Merlot, Syrah, Cabernet. Zijn wijngaarden zijn zo gelegen dat zij de klimatologische invloeden ondergaan van zowel de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan als de Pyreneeën. Die unieke wisselwerking geeft zijn wijnen hun natuurlijke harmonie tussen een krachtig aroma en frisheid. .
Alain Cavaillès - Magrie
Naast de fabuleuze schuimwijnen maakt Alain Cavailles ook schitterende witte wijnen. Wij stellen je graag zijn chardonnay-chenin voor. Terwijl chardonnay de klassieker der klassiekers onder de witte druiven is brengt chenin blanc heel veel fruitige toetsen en geuren mee die het geheel toch een verassend nieuwe smaak geven.

De druiven kunnen hier in dit warme klimaat ideaal rijpen en zo kan de wijnbouwer exact zijn datum van pluk bepalen. Eens de druiven geplukt zijn, is het dan enkel nog een kwestie de druiven te laten fermenteren en bij dit proces gaat Alain Cavailles zo weinig mogelijk ingrijpen om een zo zuiver mogelijke wijn te bekomen. Een wijn ideaal dus als aperitiefwijn of bij lichte maaltijden zonder houtindruk maar een heerlijke frisse dorstlesser!
Rode Wijn = Rode Wijn Witte Wijn = Witte Wijn Biologische Wijn = Biologische Wijn Blanquette, Mousserende Wijn= Blanquette, Mousserende Wijn
 
  Specialiteiten

Blanquette betekent Mauzac en dit is de druivensoort die voornamelijk gebruikt wordt in deze mousserende wijn uit Limoux. Blanquette de Limoux is een van de succesvolste alternatieven voor Champagne. Deze methode champenoise wijn bestaat uit een Cuvée van Mauzacmet niet meer dan 30% Chenin Blanc en Chardonnay.

Gelegen in het middeleeuwse dorp, Magrie, aan de rand van Limoux exploiteert Alain Cavailles tien hectare wijngaarden. Fijne bubbels en talrijke expressies van het boeket van rijp fruit (perzik en gekonfijte appel). Alain Cavailles heeft een indrukwekkend lijst : sterren in de Guide Hachette, geklasseerd bij de 500 beste wijnbouwers van Frankrijk in de Nouvel Observateur. Onderscheidingen bij Gerbelle en Maurange en in de Guide de la Revue des Vins de France (bij de 1000 beste wijnen).

Limoux is de enige witte wijn appellation in Frankrijk waarbij wettelijk voorgeschreven is dat hetgistings- en rijpingsproces op eikenhouten vaten dient plaats te vinden. Voor deze elegante wijnen worden uitsluitend handgeplukte druiven van onze beste velden gebruikt. Al 2000 jaar geleden, schreef de Romeinse historicus Titus Livius over de wijn van Limoux als ‘wijn die licht uitstraalt’. De drie druivensoorten van de Appellatie Limoux zijn Chardonnay, Chenin Blanc en Mauzac.

Gesproken talen:

Français - French - Französisch - Francés - Francese - Frans English - Anglais - Englisch - Inglés - Engels
Alain Cavaillès - Magrie

Alain Cavaillès - Magrie

Alain Cavaillès - Magrie

Alain Cavaillès - Magrie
Openingstijden Alain Cavaillès - Magrie:

- Op donderdag van 09:00 tot 19:00, voor alle andere dagen op afspraak
- Groepen met meer dan 10 personen, alleen op afspraak

Voor de nieuwsgierigen, fans, liefhebbers:

Ik stel voor dat je een uur, twee uur of een hele dag met ons en onze partners door komt brengen. Voel je vrij om contact met mij op te nemen om uw hele verblijf te plannen, zelfs als het maar voor even in Limoux is. U kunt kiezen tussen een eenvoudige proeverij, een inleiding tot de wijnen van Limoux of een volledige training met sensorische analyse en een blinde proeverij. Als voorbeeld: "Een dag in Limoux, het land van geschiedenis en natuur"

Een geïnspireerde proeverij:
Wat als we alles veranderen, om ons te ontdoen van de ideeën die wij ontvangen, waarom niet eens een andere proeverij methode proberen. In plaats van te beginnen met de ogen, neus en op het einde door de mond, waarom dan niet meteen uw zintuigen kalmeren door het gulle 'een voorgerecht' dat je meeneemt naar de textuur en structuur van de wijn, de horizontale en organische kant, die het met de grond verbindt. Voor de eerste aanwijzingen afgegeven door de afdronk kun je langzaam en geleidelijk door de neus al de complexiteit van de aroma's ontdekken. Na deze initiatie tocht volbracht te hebben, en onze ogen niet hoeven te laten nadenken om ons in een vriendelijke mijmering te krijgen met kleuren, schaduwen, reflecties die de magie van de wijn wijn bepalen.
Qualité Tourisme Aude Tourisme Logis de France Les A.O.C. de Limoux Agence française pour le développement et la promotion de l’agriculture biologique
Equipments and Services:
 
  * Parking
* Diervriendelijk
* Groepen welkom
* Dégustation
* Shop
  Omgeving
 
- Château de Peyrepertuse
- Rennes le Château
- Château de Puilaurens
- Château de Puivert
- Château de Montségur
- Aude en Pyrénées
- Quillan
- Gincla
- Salicorne - l'Eau Salée de Sougraigne
- Géobiologie
- Pays de Couiza
- Terres-cathares
- Rennes-les-Bains
- Rennes-le-Château - Le site officiel
- Le Château d'Arques
- La Bouichère - Jardin aux Plantes parfumées
- Le Musée des Dinosaures d’Espéraza
- Saint Hilaire
- Alet les Bains
- Limoux
- The Angel Art Sanctuary
- Elevage des biches de Picarel
- Saint-Paul-de-Fenouillets
- Gorges de Galamus
- Grotte de l'Aguzou
- Carcassonne, 'La Cité'
- Carcassonne, la Bastide Saint-Louis
- Lac de la Cavayère
- Canal du Midi
- Kangaroo park
- Les Quatre Châteaux de Lastours
- L'Abbaye de Villelongue (abbaye cistercienne)
- Le Moulin à Papier de Brousses et Villaret.
- Montagne Noir
- Saissac
- Lac du Lampy
- Fanjeaux
- Monastère de Prouilhe
- Montreal
- Castelnaudary
- Bram
- L'Abbaye de Saint-Papoul
- Lac de St-Ferréol
- Lac de la Ganguise
- Labastide d'Anjou
- Toulouse
- Loisirs sportifs, Randonnées, Escalade, Canyoning
- Le seuil de Naurouze et son obélisque
- Montferrand
- Montolieu
- Caunes-Minervois
- Les Marbrières de Caunes
- Moulin de Pech Rouzaud ou de Benazeth
- Palet de Roland dolmen at Villeneuve Minervois
- Grotte de Limousis
- Le Gouffre géant de Cabrespine
- Moulin de Pech Rouzaud ou de Benazeth
- La Clape
- Terra Vinea
- Narbonne
- Musée Archéologique de Narbonne
- Horreum Romain
- Musée d'Art et d'Histoire
- Cathedrale de Saint-Just et Saint-Pasteur
- Musée Lapidaire
- Maison Natale de Charles Trenet
- Aqua Jet Narbonne
- Narbonne Plage
- Abbey of Fontfroide
- Homps
- Musée de Bizanet
- Ille-sur-Têt - Les Orgues
- Forteresse de Salses
- Les 9 Écluses de Fonséranes
- Musée National d'Ensérune
- Musée de Bizanet
- Bages
- St Pierre des Clars
- Ornaisons
- Lézignan-Corbières
- Minervois Region
- Musée des Potiers Gallo-Romains d'Amphoralis
- Montagne Noir
- Minerve
- Argens-Minervois
- Le Moulin de l'Oulibo - L’Odyssée de l’Olivier
- La Curiosité de L'Auriol (Lauriole)
- Pirat Parc - Attraction Park (Gruissan)
- Mirepoix
 

Limoux

Limoux

Carnaval in Limoux, 'Los Fecos'

Carnaval in Limoux, "Los Fecos"

Alet Les Bains

Alet Les Bains


Limoux

A.O.C. Limoux

De AOC Limoux is gelegen in het departement Aude en in de gelijknamige vallei. Het gebied is genoemd naar de centraal gelegen stad Limoux. De streek omvat 42 gemeenten en wordt ingedeeld in vier deelregio's: Autan, Océanique, Haut-Vallée en Méditerranée. Al in het begin van onze tijdrekening was Titus Livius, auteur van een monumentaal werk over de geschiedenis van Rome, vol lof over de witte wijnen van Limoux. In die tijd waren het stille wijnen. In de 7e eeuw stichtten de benedictijnen een abdij in Saint Hilaire. Het was daar dat een monnik in 1531 ontdekte hoe een mousserende wijn kon gemaakt worden. De eerste 'brut' ter wereld was geboren. Sindsdien hebben mousserende wijnen een feestelijke bijklank gekregen. Van oorsprong is 'Toques et Clochers' een benefietveiling ten behoeve van de restauratie van de 41 (uit de 11e en 12e eeuw daterende) klokkentorens die zich binnen de appellation bevinden. Alle klokkentorens symboliseren tezamen 3800 kavels, die zijn ingedeeld in 4 terroirs en 41 dorpjes met een klokkentoren. Ieder dorpje laat tijdens Toques et Clochers twee van hun mooiste vaten Chardonnay veilen... en daar komen ieder jaar duizenden kopers op af....


Blanquette de Limoux

Blanquette de Limoux,  Crémant de Limoux, Blanquette Méthode Ancestrale

In 1531 ontdekten de monniken van St. Hilaire (een paar kilometer van Limoux) de teelt van de gouden Mauzac druif (de zogenaamde "Blanquette") natuurlijke mousserende wijn, de "Blanquette van Limoux", de oudste Brut in de wereld. De oorspronkelijke methode gebruikt voor 3 eeuwen en Blanquette de Limoux is nu een "Appellation Contrôlee" (label garandeert de kwaliteit van de wijn) die geregeld is om de kwaliteit te handhaven. De productie is met opzet beperkt en de teelt is uitsluitend beperkt tot de zonovergoten heuvels met een hoge kwaliteits bodem. De wijn is toegestaan op een natuurlijke gisting in de fles en produceert natuurlijke bubbels. 42 gemeentes werden gedefinieerd als toegestaan wijngebied. Het alcoholpercentage moet minstens 11% bedragen voor de stille wijnen en 10% voor de mousserende wijnen. De opbrengst mag maximaal 50 hectoliter per hectare opleveren....


L'abus d'alcool est dangereux pour la santé.
Sachez consommer avec modération.
 
Alain Cavaillès
Domaine Le Moulin d'Alon
 
Caveaux et Domaines
 
Alain Cavaillès
Chemin d’Alon
11300 Magrie

Tel. +33 4.68.31.11.01
GSM +33 6.86.86.20.06

Email -
cavailles.alain@wanadoo.fr

Website -
www.alaincavailles.com
Prijzen, Tarieven -
Witte Wijn: 9.10 € tot 11.40 € 
Rode Wijn: 7.55 € 
Blanquette et Crémant Méthode: Traditionnelle 9.30 € tot 23.00 €
Ancestrale 10.25 €
 
Service:

FietsvriendelijkParkingDiervriendelijkDégustation
 
Mogelijke Creditcard betalingen
 
Map
  GGrotere kaart weergeven

La Tantina

La Tantina - LimouxLa Tantina is ontstaan in 2012 met de wens om onze klanten tevreden te stellen met een keuken op basis van verse producten, gemaakt door professionals en met de prijzen van een "brasserie". Het restaurant ligt in het centrum van de stad, onder de arcades van het centrale plein van Limoux, waar de evenementen (avondmarkt, shows, dansen) plaatsvinden en met het grote zonneterras...


Brasserie Le Tivoli

Brasserie Le Tivoli - LimouxHet is met groot genoegen dat u bij onze Brasserie, niet ver van Carcassonne, de specialiteiten van de streek kunt ontdekken op uw bord. Naast vriendelijkheid, een goed humeur en een regionale keuken: biedt het etablissemnet ook een café en een gastenverblijf dat al meer dan 100 jaar in gebruik is. Deze café-brasserieis in de loop der tijd met alle vooruitgang mee gegaan en is in 2004 volledig gerenoveerd door Jean-Marc Guiraud, voormalig eigenaar van de populaire bar "Le Barjo". Deze gepassioneerde oud rugby-speler heeft flink geinvesteerd in diverse nieuwe diensten met o.a. een zeer eigentijdse bar. Het horecabedrijf is al 3 generaties in het bezit van de familie Guiraud...


Auberge
La Corneilla

Hôtel Restaurant l'Auberge de la Corneilla Limoux - Cournanel (Limoux)Hotel - Restaurant Auberge de la Corneilla, gelegen in Cournanel (Aude) in de buurt van Limoux en vijfentwintig kilometer van de stad Carcassonne, heet u welkom in het land van de Katharen in een warme en vriendelijke sfeer met twee grote restaurantzalen en een schaduwrijk terras aan de rand van de rivier. Zeer mooi gelegen in de zomer in een landelijke omgeving... Tijdens de vakanties bieden wij speciale menu's (kerst, valentijn pasen, moederdag, enz ...) twee tot drie keer per jaar veranderen wij de menukaart. De menus worden met seizoensgebonden ingrediënten bereid. In het weekend bieden wij naast de normale kaart een menu aan van 26 € met drank (wijn en koffie) inbegrepen...


Hôtel Limoux

Hôtel LimouxHotel ligt aan de ingang van Limoux (rijdend vanuit Carcassonne), Hotel Limoux biedt 12 rustige kamers, comfortabel en functioneel (van 1 tot 4 personen). Alle kamers hebben een eigen ingang en hebben direct toegang tot het terras van het hotel. Carnaval in Limoux, "Los Fecos" Dit karakteristieke dorpsfeest wordt gehouden in de late zomer, wanneer de nachten nog warm zijn en de gewassen en druiven zijn geoogst. Maar dit jaarlijkse feest in Limoux is anders in bijna elk opzicht. Om te beginnen duurt het geen drie dagen, maar meer dan twee maanden; en niet in de zomer, maar midden in de winter. Het is het oudste en langste feest op de Franse kalender, te beginnen in januari en gaat door tot twee weken voor Paaszondag...


Restaurant
Tantine & Tonton

Restaurant Tantine & Tonton - LimouxStéphane Castaing begon aan de Hotel School van Carcassonne, voor het perfectioneren van zijn opleiding in prestigieuze instellingen over de hele wereld. Parijs, Méribel, Porto Vecchio, Berlijn, Tokyo zijn slechts een paar stappen op zijn weg. In 2007, na 20 jaar bourlingage, besloot hij terug te keren naar zijn roots. Met zijn vrouw Benedicte, creëerde hij zijn Restaurant Tantine et Tonton, dat werd al snel een must to do in Limoux en de Haute Vallee de Aude. Het gezin groeide al snel uit: de eerste in 2012, met La Tantina op het centrale plein van Limoux, en in 2014 met de Bistro de Tantine, Place Carnot in Carcassonne...


Maison de la Blanquette
de Limoux

Maison de la Blanquette de Limoux - LimouxEen creatieve, respectvolle keuken die speelt met de seizoensgebonden producten van de regio. Een comfortabele plek voor een heerlijke maaltijd. Proeflokaal en restaurant tegelijk laat u kennismaken met de Blanquette de Limoux De menu's in dit restaurant bestaan uit lokale gerechten waarbij de beroemde Blanquette de Limoux en andere lokale wijnen als begeleiding dienen. Hier geniet u van het leven als "God in Frankrijk" met een heel goed uitgebalanceerde maaltijd en een uitstekende wijnkaart...


L’Odalisque

L’Odalisque, la cuisine mise à nu - LimouxHet restaurant l'Odalisque, "la cuisine mise à nu" ligt in het hart van Limoux in een warme, rustieke en moderne omgeving, waar chef-kok Christopher Roussat het plezier van de zintuigen en de verse producten van de seizoenen combineert. Chef-kok Roussat Christopher heeft zijn ervaring opgedaan bij het Kasteel van Pomarède (1 Michelin ster) en Moulin de Mougins (2 sterren Michelin). Hij doet al het mogelijke om de gastronomische keuken voor iedereen toegankelijk te maken met het serveren van originele en inventieve producten en verse groenten van het seizoen....


Beoordelingen
Categorieën
Talen
Dutch English
Categorie Info
Andere items
Deel item
Delen via E-Mail Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Google Buzz Delen op Digg
Snelzoeken
 
Item:

Item:


Gebruik sleutelwoorden om het item te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Copyright © 2014 Ode aan Aude Powered by Arends Web Design